Skip to main content

Vattenfilter & Vattenrening av högsta kvalité

Vi hjälper dig att rena ditt vatten

Vattenfilter& Vattenrening i Bollnäs, Alfta & Edsbyn

Vi på Bollnäs Rör AB hjälper dig med allt från vattenanalys och val av vattenfilter till montering av filteranläggning. Har du t.ex. järn, mangan, nitrat, kalk och/eller humus i ditt vatten eller någon annan typ av bakterie så tar vi fram ett filter som gör ditt vatten ofarligt och drickbart.

Vi har lång erfarenhet och är experter på vattenprov och vattenanalys av grävda och borrade vattenbrunnar.

Vattenrening med marknadens bästa garantier

Vi erbjuder hela Aqua Experts sortiment av produkter inom vattenrening. Vattenfilter och vattenrenare som tar hand om de vanligaste problemen med ditt vatten. Produkterna är fria från kemiska tillsatser och servicevänliga för enkelt underhåll. Produkterna backspolar med hjälp av luft för minskad vattenåtgång vilket är bra för ditt avlopp.

Alla Aqua Experts produkter är svensktillverkade och med branschens bästa garantier.

Vattenfilter för bra dricksvatten

Är du i behov av vattenfilter? Vi installerar vattenfilter och vattenreningsprodukter för vatten med för hög halt av järn, mangan och mot surt och aggressivt vatten. Vi har även filter mot hårt vatten, humus, nitrat, arsenik, uran och radon. UV-filter mot bakterier, virus och andra mikroorganismer.

Vi kommer gärna ut till er och inspekterar samt ger goda råd och tips för optimering av filteranläggningen.

Radonfilter/Radonavskiljare

Misstänker du att du har radon i ditt vatten? Eftersom radon varken luktar eller smakar kan det vara svårt att veta om man har radon i sitt vatten. Om du misstänker att du har radon i vattnet bör du INTE drick det utan istället göra en radonanalys av vattnet. Kontakta oss så hjälper vi dig att ta prov på vattnet och installera en radonavskiljare eller ett radonfilter om anaysen visar för höga halter av radon.

Filter mot kalk och hårt vatten

Höga halter av kalk i vattnet eller sk. hårt vatten är inte farligt att dricka men skapar ofta problem med förkortad livslängd och sämre funktion på tvätt- och diskmaskiner pga kalkbeläggningar från vattnet. Har du behov av filter så har vi olika typer av kalkfilter och andra typer ex avhärdningsfilter för att åtgärda problem med kalk i vattnet.

Filter mot järn och mangan i vattnet

Järnhaltigt vatten ger vattnet en dålig smak, skapar bruna beläggningar i toalettstolar och handfat. Det kan i värsta fall även ge missfärgningar på tvätt. Det är som regel inte farligt att dricka järnhaltigt vatten men barn kan i värsta fall påverkas negativt. Därför bör du göra en vattenanalys  av ditt vatten för att kunna fastställa om du är i behov av ett järnfilter.
Har du höga halter av järn i vattnet finns de en risk att du även har höga halter av mangan. Mangan kan i för stora mängder vara giftigt så visar vattenprovet höga halter av mangan så bör man även installera ett manganfilter för att du skall få ett tjänligt och ofarligt dricksvatten

FAQ om vattenfilter & vattenrening

Hur ofta behöver man byta vattenfilter?

Svar: Hur ofta du behöver byta ditt vattenfilter beror på vad det är för filter. Kontakta oss om du har frågor gällande ditt filter så hjälper vid dig.

Hur länge håller ett vattenfilter?

Svar: Ett vattenfilter håller som regel i många år om det underhålls och sköts på rätt sätt. Aqua Experts har funnits sedan 1970 och deras produkter har marknadens bästa garantier så att du som kund kan känna dig trygg med de produkter som vi installerar hos er.

Vad kostar det att installera ett vattenfilter i en egen brunn?

Svar: Kostnaden för att installera ett vattenfilter i en grävd eller borrad brunna varierar beroende på vilket typ av filter du är i behov av. För att säkerställa att du får ett filter anpassad efter ditt vattens kvalité så rekommenderar vid dig att du börjar med att boka en vattenanalys av oss. När ni får svar på provet så kan vi ta fram ett kostnadsförslag på en filteranläggning anpassad efter resultatet på vattenanalysen.

Få en kostnadsfri offert

Behöver du byta ut ditt gamla vattenfilter eller är du i behov av en ny filteranläggning för att rena ditt vatten? Vi installerar och byter ut alla typer av vattenfilter och filteranläggningar till privatpersoner, företag, bostadsrättsföreningar, skolor och liknande. Har problem uppstått eller om något är trasigt så kommer vi och löser det! Vi har bred kompetens och lång erfarenhet av alla typer av VVS-arbeten.

För att boka in planerade uppdrag med tid som passar dig, fyll i formuläret, ring oss på 073-081 67 58 eller mejla oss på bollnasror@outlook.com

Vi återkommer med en kostnadsfri offert så fort vi kan.

Offertförfrågan